آشپزی

آشپزی

مضرات خوردن کیک چیست‎
ساعت ٢:٤۸ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/٤/٢٦  کلمات کلیدی: ضررهای کیک ، ضرر کیک ، مضرات پن کیک ، مضرات کیک

مضرات خوردن کیک چیست ضرر کیک ضررهای کیک مضرات پن کیک مضرات کیک

این کیک های اشتها برانگیز

کیک ها از جمله شیرینی های اشتهابرانگیزی هستند که خوردن آنها به همراه یک فنجان چای، شیر یا قهوه در یک میان وعده بسیار لذتبخش است.
معمولا این محصول جزو فرآورده های قنادی محسوب می شود و دارای انواع مختلف با کالری های متفاوت است. در 100 گرم کیک شکلاتی 400 کالری، در 100 گرم کیک ساده 350کالری، در 100 گرم کیک اسفنجی 300 کالری و در یک عدد کیک یزدی متوسط 160 کالری انرژی نهفته است.



معمولا کالری بالای انواع کیک ها به دلیل روغن، آرد و شکری است که در آنها استفاده می شود. آردی که در اغلب کیک ها به کار برده می شود، آرد گندم سفید است که متاسفانه علاوه بر کالری بالا و ارزش تغذیه ای پایین، تنها از آرد الک شده ساده به دست نمی آید. گاهی در ترکیب این آردها برای افزایش کیفیت و سفید رنگ کردن آرد از مواد شیمیایی استفاده می شود. این مواد به طور نسبی سمی بوده و به مرور در بدن تجمع یافته و در درازمدت منجر به مسمومیت در مصرف کننده می شوند. همچنین در بیشتر این نوع محصولات به جای خمیر ترش از مواد عمل آورنده و بهبوددهنده نظیر بیکینگ پودر جهت تردی، ایجاد پف و ویژگی های مطلوب در فرآیند پخت استفاده می شود. بد نیست بدانید بیکینگ پودر از مخلوط جوش شیرین به همراه مواد اسیدی خوراکی و مواد کمکی مولد گاز انیدرید کربنیک تشکیل شده است.

آزمایش های انجام شده روی این گونه مواد نشان داده است که این مواد می توانند مولد زخم های سخت معده و روده و تنش های عصبی باشند و از همه مهم تر آن که اثر عمیقی روی غدد تناسلی زنان دارند که سبب کوچک شدن و ناکارایی تخمک ها می شوند.

از سوی دیگر این مواد می توانند با کلسیم و آهن موجود در بدن کمپلکس تشکیل داده و از جذب این عناصر توسط بدن جلوگیری کنند. جوش شیرین (بی کربنات سدیم) موجود در بیکینگ پودرهم به علت دارا بودن مقادیر زیاد سدیم (عنصر موثره نمک) برای بیمارانی که مبتلا به فشار خون هستند، مضر است. همچنین کیک ها به دلیل دارا بودن آرد گندم برای مبتلایان به سلیاک که حساسیت به گلوتن گندم دارند توصیه نمی شود. در مورد تخم مرغ این محصول نیز باید گفت، گرمایی که هنگام پخت به کیک داده می شود، میکروب ها و آلرژی های موجود در تخم مرغ را تا حدودی تعدیل می کند. لذا مصرف این محصول برای افرادی که به تخم مرغ حساسیت دارند با توجه به نظر پزشک مربوطه مضر نیست.

توجه: به طور کلی زمان ماندگاری کیک ها بسیار کوتاه است و نگهداری نامناسب می تواند احتمال کپک زدن و خراب شدن کیک را به مراتب بیشتر کند. از عوامل مهم بروز این مشکل تنظیم نبودن رطوبت کیک است. بالا بودن رطوبت می تواند باعث کپک و سفیدک روی کیک و پایین بودن آن می تواند منجر به خشک شدن محصول شود. البته امروزه در کیک هایی که در کارخانجات تولید می شود برای افزایش مدت زمان ماندگاری محصول از سوربات پتاسیم که یک ماده شیمیایی و ضدکپک است، استفاده می شود. اگرچه این نوع نگهدارنده می تواند بر عمر محصول بیفزاید، ولی مصرف مداوم آن برای افراد خصوصا کودکان بسیار مضر بوده و در دراز مدت منجر به بروز عوارض جانبی می شود. از سوی دیگر طعم های مختلفی که به این نوع محصولات افزوده می شود، همگی مصنوعی بوده و می تواند باعث بروز حساسیت های شدید و بیماری های نامعلوم در کودکان گردد. بنابراین بهتر است کیک را به دفعات کمتر و در منزل و به صورت کنترل شده تهیه نمایید. کیک های حاوی روغن های گیاهی را هر چه سریع تر میل کنید چرا که با گذشت زمان، روغن کیک تحت تاثیر اکسیژن هوا اکسید شده و محصول غیرقابل مصرف می شود.